Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

De Rups & De Appel: nieuwe reeks speeltoestellen met een boodschap!

28/02/2018

Uitgangspunt

15% van de kinderen onder de 10 jaar kampt met overgewicht en bij de jeugd eet slechts vier op de tien voldoende groente en fruit.

 

Hoe stimuleer je kinderen om minder te snoepen?

Dat kan door het toepassen van nudging. Nudging is de wijze waarop je het gedrag en de beslissingen van mensen onbewust kan beïnvloeden. Wanneer je bij kinderen fruit wil promoten, lukt dit beter als ze dit koppelen aan spelen.

Gezonde voeding wordt verleidelijker door er een leuke ervaring aan te koppelen. In combinatie met een aantrekkelijk speeltoestel bijvoorbeeld, is deze boodschap nog ingrijpender.

Wanneer kinderen dagelijks op de speelplaats zien dat fruit eten leuk is, nemen ze dit in zich op. Het brein, en zeker dat van het kind, is gericht op positieve ervaringen en de inwerking van suggestie is hierbij zeer krachtig.

 

Hoe stimuleer je kinderen om meer te spelen?

Onderzoek toont aan dat speeltoestellen in de vorm van een dier, zeker voor kleine kinderen, zeer aantrekkelijk zijn.

Ook de weergave van de boodschap spreekt aan. De rups vindt de appel heel lekker. Kinderen leven hierin mee en onbewust nodigt dit uit tot het eten van fruit.

 

Speeltoestellen met een boodschap

Met trots stellen we jullie dan ook onze nieuwe reeks speeltoestellen voor: De Rups & De Appel. De reeks bevat drie speeltoestellen ‘De Rups (lange versie)’ (ref. G720), ‘De Rups (korte versie)’ (ref. G719) en ‘De Appel’ (ref. G718).

Speeltoestellen met een thema dat kinderen, maar ook volwassenen, uitnodigt tot het eten van gezonde voeding en tegelijkertijd de beweging stimuleert!

Op ‘De Rups’ kunnen optioneel twee spelpanelen bevestigd worden: een schuifpuzzel (ref. L719) en/of een vier op een rij (ref. L720).


Momenteel zijn wij telefonisch niet bereikbaar waarvoor onze excuses! We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Wel nog steeds bereikbaar via mail: info@europlay.eu

Actuellement nous ne sommes pas joignable par téléphone. Vous pouvez nous contacter via mail: info@europlay.eu

At the moment you can't contact us by phone. Please send an e-mail to info@europlay.eu