Om onze website optimaal te kunnen gebruiken, raden we u aan om uw browser te updaten naar een recentere versie.

Materialen

De speeltoestellen van Europlay worden gemaakt uit een unieke combinatie van basismaterialen zoals hout, metaal, HDPE (polyethyleen kunststofplaten) en staalkabeltouwwerk.

Gebruikte houtsoorten

Lariks

Lariks (klasse III) is de meest gebruikte houtsoort, een houtsoort met zeer weinig spint en een duurzame kern, ideaal voor gebruik bij buitentoepassingen. Lariks wordt ook gebruikt in het Ecoplay gamma.

Douglas

Douglas (klasse III) wordt als alternatief gebruikt voor rechte en sterke houtconstructies. Deze houtsoort bevat iets meer spint dan lariks waardoor het wordt toegepast bij rondhout waarvan het spint grotendeels weggefreesd wordt.

Eik

Eik (klasse II) is een duurzame stabiele houtsoort die gebruikt wordt bij palen, boomstammen en -schijven die met de grond in contact komen.

Robinia

Robinia wordt gebruikt bij het gamma Eco-Play. Deze houtsoort wordt ingedeeld in duurzaamheidsklasse I à II en is daardoor de meest duurzame Europese houtsoort.

Paalbevestigingen

Bij het merendeel van de toestellen komt het hout niet meer in contact met de grond. In plaats van rechtstreeks grondcontact worden de palen op metalen voetsteunen geplaatst (TYPE A voor in de grond of TYPE B voor op de grond).

Metalen

De gebruikte metalen zijn staal, aluminium en roestvrij staal. Stalen onderdelen zijn steeds gezandstraald, roestwerend behandeld en voorzien van een kleurlaag door middel van een polyester poedercoating. Deze behandeling biedt hoogwaardige eigenschappen en een grote kleurvastheid. Aluminium onderdelen zijn geanodiseerd en gekleurd door middel van poedercoating. Roestvrij stalen onderdelen (inox) bieden een hoge duurzaamheid tegen corrosie en een feilloze uitstraling voor vele jaren. Alle gebruikte metalen zijn 100% recycleerbaar.

Kunststof

Kunststof onderdelen zijn vervaardigd uit polyethyleen, polypropyleen, polyamide of polycarbonaat. Het materiaal wordt gekozen in functie van sterkte en toepasbaarheid. Alle gebruikte kunststofmaterialen zijn UV-bestendig naar duurzaamheid en kleurvastheid. Het gebruikte HDPE polyethyleen plaatmateriaal (High Density Polyethylene) is speciaal ontwikkeld voor speeltoestellen. De hoge densiteit van dit materiaal biedt een meerwaarde tegen vervorming. Alle gebruikte kunststoffen zijn 100% recycleerbaar De platen hebben een zwarte kern en zijn vervaardigd uit gerecycleerd materiaal.

Touwen en netten

Touwen en netten van Europlay zijn vervaardigd uit vandalismevrije staalkabels. Deze kabels bestaan uit een vlechtwerk van dunne gegalvaniseerde staaldraden. Door deze combinatie bewaren de kabels hun soepelheid, waarborgen ze een zeer hoge treksterkte en zijn ze bestand tegen zware belasting. De verschillende stalen aders zijn op hun beurt omvlochten door polypropyleen. Polypropyleen voelt aangenaam aan en vergemakkelijkt het grijpen. Touwen en netten worden in verschillende aantrekkelijke kleuren aangeboden.